"אני לא מבינה איך הרגשות שלי קשורים להתנהגות של הילד שלי"!!

היא שוב צלצלה והפעם היא היתה המומה באמת!!

" אני לא מבינה איך הרגשות שלי קשורות להתנהגות של הילד שלי"!

"את באמת רוצה להגיד לי שאם לי קשה להיפרד מהילד שלי בבוקר כשהוא הולך לגן  ואם אני לא בטוחה ולא סומכת על הגננות שלו זה מה שגורם לו לעשות לי סצ'נות כל בוקר"???

"אני ממש מבולבלת ולא מבינה את הקשר הזה"!

גם את מכירה סיטואציה כזו? שאחד מהילדים שלך מתקשה להיכנס בבוקר לגן, הוא מתחיל את הבכיות עוד מהאוטו או מהבית ואת שוב צריכה ל"גרור" אותו לגן?

בטח דיברת הרבה גם הגננת, בטח ניסיתם לעשות איזו שהיא תוכנית פעולה מעודדת כדי שיקל עליו את ההסתגלות אבל זה לא עובד למה????

זו היתה שיחה בהמשכים עם שירה ( שם בדוי) זה התחיל כשהיא התקשרה בפעם הראשונה בתסכול, בכעס, בעוגמת נפש ועוד רגשות קשים וביקשה עזרה מה לעשות עם הילד שלה שלא רוצה להיכנס לגן ורק בוכה ואנחנו כבר שלושה חודשים מתחילת שנה ותקופת ההסתגלות היתה אמורה כבר לעבור….

אחרי שיחה מפורטת על כל המצב כגון: בן כמה הילד? באיזה גן הוא? האם הוא מכיר משנים קודמות? ועוד שאלות הבנתי משירה הכל.

וביחד איתה הבנו ושיפרנו את הסיבה להתנהגות של הילד שלה בכל בוקר. וזה על ידי שאלה אחת משמעותית וגורלית :

מה את מרגישה כשאת מכניסה את הילד שלך לגן?

מה את מרגישה כשאת נפרדת ממנו? האם את בטוחה שכיף לו בגן? האם את בטוחה שהגננות אוהבות אותו? האם את סומכת על הצוות החינוכי?  (שהרי כבר בדקת ובררת עליו קודם..) האם את בטוחה שהוא יסתדר עם החברים, יאהבו אותו והוא ישחק נפלא?

אחרי שבררת עם עצמך ובדקת מה את מרגישה אל תיבהלי לגלות שיתכן והתשובות יהיו מאד "לא חיוביות".. ועכשיו בטח גם את תשאלי ותגידי:

" אני לא מבינה איך הרגשות שלי קשורות לילד שלי"?

וזה בדיוק מה ששירה שאלה.

אז תדעי לך שמה שאת מרגישה את משדרת לילד שלך, הילד שלך צריך את הביטחון של אמא, הוא צריך להרגיש שאת סומכת עליו ועל הצוות החינוכי שאיתו הוא אמור "לבלות" את חצי מיומו. הוא מרגיש את מה שאת מרגישה ( ומנסיון שלי כגננת וכתומכת ברוב הפעמים אין שחר לחששות שלנו על אף שהן גם טבעיות).

אז אם את רוצה שהילד שלך יכנס לגן בשמחה וגם לך יהיה יום שמח ורגוע כי מה יותר טוב מזה שלילד שלך טוב בגן ואת יודעת שאת סומכת ובטוחה בכך, תשאלי את עצמך את השאלות הנכונות ותעני עליהן בכנות, לעצמך ומבטיחה לך תוצאות.

כמובן ששיתוף פעולה עם הגננת וההורים מאד מועיל ומוסיף, עידודים, מילים טובות, פתקים טובים לגננת, נשיקה וחיבוק של אמא בלי להתעכב ובלי להסס עם ביטחון מלא ותשדורת ברורה לילד של " להתראות ילד של אמא ניפגש בצהרים שיהיה לך יום טוב".

רוצה עזרה בלהבין את עצמך? בלדעת מה את מרגישה? בלחדד את הרגשות שלך כי הרי הם משפיעים עלייך (גם לא כ"כ לטובה..)ולהקל על עצמך בהתנהלות מול ילדייך?.

התקשרי עכשיו לשיחת ייעוץ חינם:

יוכי דנחי- יועצת חינוכית ותומכת רגשית לגננות ואמהות

0548414745

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הספר הורות בקלות
הדרך הקלה להפסיק את מאבקי הכח עם הילדים ולקבל הקשבה, שיתופי פעולה וילדים מאושרים

פוסטים אחרונים

סרטונים של יוכי דנחי

Facebook

הספר הורות בקלות
הדרך הקלה להפסיק את מאבקי הכח עם הילדים ולקבל הקשבה, שיתופי פעולה וילדים מאושרים

דילוג לתוכן